Гръцката полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне хората, които се събраха в центъра на Атина

От ХОТРЕК (Европейската асоциация на хотели, заведения, ресторанти и кафенета) призовават Европейската комисия

Eвpoпeйcĸият цeнтъp зa пpoфилaĸтиĸa и ĸoнтpoл нa зaбoлявaниятa пocтaви 13 гpъцĸи ocтpoвa в „тъмнoчepвeнaтa“ СОVІD зoнa

Mинистърът на туризма на Република България Стела Балтова и министърът на културното наследство, туризма и занаятите на Ислямската Република Иран

Нови държави стават червени за България - затягат се мерките за влизане в България. В "червена зона" вече попадат и Кипър,

Въпреки възобновяването на полетите с България и увеличаването на броя им от 24 юли, дестинацията не е много популярна сред руските туристи

Министерството на туризма продължава с трета фаза държавната помощ за туроператори, използващи чартърни полети за превоз на туристи до България.

Първият летен месец връща към по-сериозни ръстове както пътуванията на българи в чужбина, така и посещенията на чужденци в България.

Наблюденията на Националния статистически институт (НСИ) показват увеличение на приходите от нощувки.

Навсякъде се чува твърдението, че българите преоткриха Черно море – по-вярно е да се каже, че хотелиерите преоткриха българските туристи.

Може би никоя друга индустрия не пострада толкова тежко от пандемията, колкото световният туризъм – самолетите бяха заземени,

След двугодишно прекъсване(по необявени причини???!) бе проведено Деветото заседание на Междуведомствения съвет за кадрите в туризма.

Това е подарък на Европа за нейните съграждани, желаещи да пътуват отново това лято, и за нейната туристическа индустрия, която иска да компенсира загубеното време.

Прекомерният туризъм принуди дългосрочно пребиваващите да се изнесат от града и унищожи несвързаните с индустрията работни места,

Според доклад на Global Wellness Institute, уелнес туризмът ще расте до 2022 г. с впечатляващите 7,5% годишно – ръст,

Туроператорите излязоха на протест пред президентството заради недоволство от условията, които им се поставят за кандидатстване за държавна помощ

Действията на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев през последния месец и половина, за съжаление, показват, че туризмът не е държавен приоритет.

Сектор „Туризъм“ не е бил приоритет в българския План за възстановяване и устойчивост, изготвен миналата година.

Въпреки че летният сезон вече започна, държавата все още не е предприела мерки, които да гарантират неговото провеждане,

Ограниченията за пътуване до Европа от САЩ ще бъдат облекчени, след като постоянните представители на държавите членки на блока в Брюксел

Пътуванията на българи в чужбина продължават да се увеличават през май за трети пореден месец, след като през март за първи път от година отбелязаха ръст. 

През изминалата година туризмът беше сред секторите, най-засегнати от пандемията от COVID-19, поради ограниченията за пътуване, както и другите предпазни мерки, предприети в отговор.

Съвместният доклад на Световната туристическа организация на ООН (UNWTO) и Конференцията по търговия и развитие (UNCTAD) установи,

След като приключи най-лошата година в историята си, туризмът бавно се възстановява в началото на 2021 г.

Ски сезонът продължава до 11 април (включително), съобщават от „Пампорово“ АД. „Условията за зимни спортове са страхотни! Може да се ползват промо цени на лифт карти, пакети, ски училище и настаняване в хотел Перелик 5*.

Здравният сертификат ще улесни безопасното пътуване и по този начин ще даде важен тласък за съживяването на екосистемата на туризма.

Това заяви Павлин Косев, председател на регионалната организация на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.

Това заявяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в своя позиция. Те посочват, че туризмът е изключително зависим от източните пазари и съседните ни държави.

Министерството на туризма бе отличено за „Най-добро презентиране на направление“ на 27-то издание от Международното туристическо изложение MITT2021 в Москва по време на тържествената церемония за награждаване на участниците в изложението. 

Министерството на туризма обяви на всички туроператори и турагенти, че на 22 март 2021 г. изтече крайният срок за подаване на документи за кандидатстване за държавна помощ от 51 млн. лв.