В момента цените за ски-ваканция и за почивка през лятото са най-атрактивни. Зимните курорти ще са с по-ниски цени от март,

а промоциите за лятната почивка са най-изгодни до края на февруари.

По-данни на асоциацията на туроператорите отстъпките за ранните резервации варират между 10 и 20%. Като най-бързо местата свършват по родното Черноморие. В същото време само след 10-тина дни в планинските курорти се очаква цените да бъдат по-ниски с около 30 на сто. По-големи отстъпки в цените има за летните почивки в чужбина. Най-търсените дестинации си остават Гърция, Турция, Италия и Испания. Цените на пакетите варират от 250 до 1000 лв. при ранни резервации. 

Пикът на сезона от средата на юли до средата на август вече в голяма степен е разпродаден, посочва Байко Байков от Асоциацията на българските туроператори и турагенти. В южните курорти по морето се опитват да удължат сезона, като удължат периода на ранните записвания. „Отстъпките за ранните записвания продължават до началото на летния сезон, като доста хора могат да резервират своята почивка май месец и да ползват същата отстъпка като през февруари", уточнява Красимир Азов от туристически център – Царево.

В зимните курорти само след седмица цените в хотелите вече ще са по-ниски. Повечето хотелиери предлагат и различни бонуси .