Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Стела Балтова с Астрид Айлерт, ръководител продукти в TUI Франция, в рамките на международното изложение ITB в Берлин,

съобщават от Министерството на туризма. Компанията пуска директни полети в средата на май от френски летища до Бургас. За този сезон основно ще се предлага курортът „Слънчев бряг”, каза Астрид Айлерт. Министър Балтова приветства усилието на TUI за връщането на френските туристи по българското Черноморие. Тя обяви, че министерството работи вече за маркетинга на България за 2018 г. и се надява до края на април да бъде приета концепцията.
Като цяло TUI group отчита ръстове на всички пазари за страната в записванията към момента, заяви Детлеф Хьоне, мениджър за България в компанията. Увеличенията на туристите от Германия, Австрия и Швейцария бележат 35%. Ръстът от Полша е 30%, от Холандия - 40%, Русия - 20%, скандинавските страни и Белгия – с по 15%. През миналата година концернът е изпратил у нас над 230 хил. туристи от всички пазари.
TUI group работи с 1 600 агенции в цяла Европа и обслужва над 20 млн. туристи годишно. Оборотът на туроператора надхвърля 17,2 млрд. евро годишно.
В рамките на Международното изложение ITB в Берлин беше съобщено, че туроператорът Thomas Cook отчита 25% ръст на записванията за България за 2017 г. към момента, а германският DER Touristik - 26%.