Северна Гърция всяка година привлича повече български туристи, отчитат от префектурата на област Тракия. За следващия туристически сезон се изготвят програми,

не само за отдиха на българите, но и да се засили интересът към закупуване на недвижими имоти, съобщи пред гръцките медии завеждащият отдел туризъм Михалис Амиридис.
            Поради по-ниската цена българите нощуват предимно в частни квартири. Започна проверка дали стаите отговарят на изискванията на съответната категория. Обмисля се да се поставят и табели на български за по-лесно ориентиране на туристите.
            Според туристическите оператори в Ксанти и Комотини от 2 години се очаква разрешение от българските власти за директен автобусен транспорт през граничните пунктове "Златоград-Термис" и "Маказа-Нимфея".
         Не всички в югозападната ни съседка обаче са додовлни от сближаването с българите в пограничните райони. В туристическия бранш е така, но не и сред собствениците на магазини. Търговците в Северна Гърция отбелязват спад в оборота, защото гърците пазаруват евтини стоки в България.                 Атина очаква рекорден туристически сезон - бележи растеж на резервациите за предстоящия летен сезон. Според два големи германски туроператора, резервациите за Гърция са скочили двойно в сравнение с миналата година и се очаква туризмът в страната да отбележи исторически рекорд.
       По-малко от две седмици преди да отвори врати на 7 март най-голямото туристическо изложение в света ITB, германските туристически агенции са регистрирали за поредна година скок на резервациите за Гърция.