Замъкът в Равадиново “Влюбен във вятъра“ спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света на престижен международен конкурс. Замъкът взе златен и сребърен медал в категорията "Туристическа атракция" и бе обявен за архитектурно чудо на престижния международен конкурс "A' Design Award" 2016.

 

Българският призьор, творение на собственика си бизнесмена Георги Тумпалов, изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудистка Арабия - Абдула, съобщава "Стандарт". Предложението на петролната страна е класирано с 3 места под Замъка в Равадиново.Родната атракция изпреварва и проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси - американци, японци и индийци.
            Конкурсът е сред най-силните в света за архитектура и дизайн. В тазгодишното издание са се борили 18 000 проекта в 20 категории.
            Журито, което ги избира, е от 46 признати личности, като те имат право да дадат няколко награди на един проект. Изложби със спечелилите златните медали ще се покажат в Италия, Ватикана, Испания, Холандия и Китай. Награждаването на призьорите ще се извърши на галавечеря през юни в италианския град Комо. Освен награда победата дава право на членство в редица престижни международни организации и бизнес структури.
    На собственика на замъка Георги Тумпалов пък е предложено да стане почетен член на журито на конкурса.
    Сред предишни носители на отличието са проекти на Ричард Брансън, собственик на компанията "Върджин атлантик", на веригите "Шератон" и "Дисниленд".