Азиатската верига Swiss-Belhotel International избра България за първия си проект в Европа. това е варненският хотел "Димят", който вече се нарича Swiss-Belhotel & Spa Varna, съобщиха от хотела.

 

Договорът за управление на българския хотел е сключен след като през 2015 г. в Гърция заработи европейската й централа. Тя управлява 135 хотела в Азия, Австралия и Близкия изток.

Swiss-Belhotel International се стреми да повиши стандарта на Swiss-Belhotel & Spa Varna чрез въвеждането на обучителни програми за служителите, както и развитие на висококачествени кулинарни концепции, се казва в съобщението. "Дойде време за следващата фаза в нашата стратегия за растеж и с нетърпение очакваме да внесем в Европа нашия уникален подход, съчетание на професионализъм и отдаденост, чрез българския Swiss-Belhotel & Spa Varna" - казва шефът на компанията Гавин Фол, според когото доскорошният хотел "Димят" трябва да стане най-добрият в града.

Петзвездният хотел, който е разположен в центъра на Варна, разполага със 74 стаи, СПА център, две конферентни зали. Преди година той беше продаден от съдебен изпълнител за 13.35 млн. лв. заради просрочен дълг. Купувач бе "Кератех инженеринг".