Туристите отново не могат да достигнат с колите си до красивия плаж Силистар, тъй като собственици и наематели на терени в природния парк "Странджа"

са заградили с колчета имотите си, които минават през единствения път до плажа. Заради загражденията се налага плажуващите да паркират автомобилите си в гората и да вървят пеша около половин час, за да достигнат до плажа по кален път.
Това не е първият път, в който се ограничава достъпът на коли до отдалечения плаж. Още през юни наематели поставиха колчета и затвориха пътя на колите до паркинга на плажа.
По думите на наемателя на терена колчетата са забити с цел построяването на платен паркинг. Той бил задължен да изгради такъв. Междувременно от регионалната инспекция за околната среда и водите обясниха, че теренът е в природен парк и няма устройствен план. Наемателят бе заплашен с глоба до 10 000 лв. От община Царево също потвърдиха, че за да бъде изграден платен паркинг, трябва да има устройствен план. В случая такъв липсва, тъй като плажът се намира в природен парк, припомня bTV.