Министерството на туризма бе отличено за „Най-добро презентиране на направление“ на 27-то издание от Международното туристическо изложение MITT2021 в Москва по време на тържествената церемония за награждаване на участниците в изложението. 

Катя Жекова - ръководител на Националното туристическо представителство на България в Руската федерация, е получила престижната награда.

След едногодишна пауза това е първото офлайн туристическо изложение в Русия, в което си дават среща 1533 участника от 52 руски региона и 15 страни, сред които България, Гърция, Турция, Хърватия, Израел, Куба, Израел, Казахстан и други. България е традиционен участник в този голям международен туристически форум. И през тази година Министерството на туризма организира българското участие, като за първи път в него, поради затворени граници, българските туроператори са представени от техни руски партньори.

Страната ни се представя на изложението с атрактивен национален щанд и презентации в няколко събития от деловата програма.

През първите два дни на MITT’2021 интересът от страна на професионалните посетители към България като туристическо направление и възможностите за почивка и възстановяване на здравето е голям. Редица руски региони са проявили сериозен интерес и към активизиране на професионалните контакти с български туристически организации и компании.