Икономиката у нас продължава да се задъхва. От седмици редица сектори у нас не пестят страховете си от това, което следва.

Ще се повишават ли цените за българските летовници, ще затварят ли хотели и ще се промени ли качеството на услугата, разказва НОВА. Очакванията са този летен сезон да бъде по-силен в сравнение с миналата година. Представители на туристическия бранш уверяват, че поскъпването на туристическите пакети ще бъде с до 10%, но пък според тях по този начин ще успеят да запазят качеството на предлаганите туристически услуги.Докато големите в света делят територии, Биляна Божидарова вече се оглежда къде със семейството й ще бъде най-безопасно и най-изгодно да прекарат лятната почивка. Спира се на България. "Тази година цените на хотелските услуги са завишени. Последните две години сме почивали само в помещение, а сега бихме желали да е ол инклузив”, коментира тя.

Екипът сравни цените с помощта на туроператора Антония Чомполова. За двама възрастни, ол инклузив в 5-звезден хотел на брега на морето на Свети Влас и в Бодрум. В България 7 нощувки излизат 1372 лв., а в Турция - 1456 лв."Разликата между двата хотела е в рамките на сто лева за началото на юни”, отбелязва Чомполова.   

На европейските пазари страната ни е с по-скъпи почивки от Турция, но по- евтини в сравнение с Гърция, разказват от Института за анализи и оценки в туризма.