Българският ски курорт Боровец е обявен за най-изгодната дестинация в Европа за британските скиори.

Това показва последното проучване на Post Office Travel Money, което обхваща 32 европейски курорта, сравнявайки цените им за основни компоненти на ски ваканция - едноседмична лифт карта, ски оборудване, шест обяда и обучение в ски училище.

Посетител на Боровец трябва средно да плати за изброените услуги 506 бр. лири, с което българският курорт се нарежда на първо място сред най-евтините за британците ски дестинации в Европа. На второ място е италианският Бардонекия, за който британец ще трябва да отдели 512 бр. лири, докато на третото място остава за друг български курорт - Банско, като ще струва 537 бр. лири на желаещите да карат там ски, , пише "Дейли мейл", цитиран от БТА.

На другия край на скалата най-скъпият планински курорт в Европа е швейцарският Цермат, струващ 1367 бр. лири за едноседмичен престой. Въпреки че Боровец и Банско заемат съответно 1-во и 3-то място сред най-евтините курорти в класацията, експертите отчитат, че спрямо миналата година сега цените в тях са скочили, съответно с 12.8 на сто и 7 на сто.

По-малко изкуствен сняг, по-бавни лифтове – френските курорти се подготвят за шокиращи сметки.

Когато става въпрос за семейни ски почивки, Банско е обявен за най-изгоден за британците - подобно на миналата година - с цена от 1547 бр. лири. за четиричленно семейство. Българският курорт е с почти 12 на сто по-изгоден от втория най-евтин семеен курорт, италианския Бардонекия, за който четиричленно британско домакинство трябва да похарчи 1749 бр. лири.