Ако се чудите как точно ще изглежда хотелът на бъдещето – можете да отскочите до Пловдив.

Именно в града под тепетата се намира вторият в Европа и първият в Централна и Източна Европа хотел, в който до дни предстои да бъде въведен „дигитален ключ“ за клиентите – The Emporium. Така само чрез телефона си те ще могат да правят всичко онова, което се свикнали да правим физически по време на престоя си в хотела – настаняване на рецепция, плащане, включване и изключване на осветлението, отключваме стаята, управляваме телевизора, проследяваме натрупаната сметка и така нататък. Тоест хотелът ще предлага изцяло дигитално обслужване на своите гости.

Неслучайно Емпориум спечели един от двата приза за хотел на Балканите от Балкански алианс на хотелиерските асоциации (БАХА), както и отличието на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за най-добър бутиков петзвезден хотел на 2022 г.

Сградата на хотела, макар и модерна, отдава почит на местното културно наследство. Емпориум разполага с 61 индивидуално проектирани смарт стаи, включително 12 ексклузивни апартамента, предлагащи изключително разнообразие от удобства, конферентни зали за бизнес срещи до 40 човека, бутиков уелбийнг център, в симбиоза с известните ресторанти Torro Grande (който бе обявен за най-добър ресторант и за най-добър суши ресторант на 2022 г. в годишните награди на БХРА) и Torro Премио.