Азиатските държави се подготвят за наплив на китайски туристи, след като Пекин започна да облекчава мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

След като с нов закон САЩ създават правителствена агенция, отговаряща за туризма, Германия, която вече има такъв орган, също планира да направи следващата си стъпка за управление на туризма на федерално ниво.

Озаглавен „Skyscanner Horizons: Перспектива през 2023 г.,докато туристите предефинират стойността“,

Круизната компания Celestyal спечели ново световно признание – световната награда за „Най-добро обслужване (Океански пътувания)“.

Ако се чудите как точно ще изглежда хотелът на бъдещето – можете да отскочите до Пловдив.

Дни след официалния старт на зимния туристически сезон, в Банско се проведе работна среща, организирана от Министерство на туризма и Община Банско.

Пътуванията на български граждани в чужбина през ноември 2022 г. са 501.2, или с 8.9% над регистрираните през ноември 2021 година.

Българският ски курорт Боровец е обявен за най-изгодната дестинация в Европа за британските скиори.

Местата за настаняване в София отчитат най-високи приходи от нощувки у нас през месец октомври тази година, сочат данните на Националния статистически институт.

Парламентът удължи до края на 2023 г. прилагането на намалената ставка на ДДС от 9 на сто за туристическите, ресторантьорски и кетъринг услуги и за фитнесите.

Повече от 20 от водещите зимни курорти в Европа повишиха цените с най-малко 10% за тази зима и добавиха към ценовото предизвикателство, пред което се сблъскват хората в последната година.

Пътуванията на български граждани в чужбина през ноември 2022 г. са 501,2 хил. или с 8,9% над регистрираните през ноември 2021 година, съобщиха от Националният статистически институт.

Кризата с растящите разходи за живот, предизвикана от инфлационния натиск и рязко покачващите се цени на енергията, представлява най-голямата заплаха за туристическия бизнес и планирането на ваканциите през 2023 г.

Според последния Световен туристически барометър на UNWTO, около 700 милиона туристи са пътували между януари и септември,

От следващата година влизането в Европейския съюз за граждани на държави извън съюза е на път да стане по-сложно.

Градкият туризъм ще стимулира възстановяването на сектора в света

Почти 1 милион по-малко кацащи и излитащи пътници на летище София за първите 9 месеца на 2022 г.

Българският туризъм се нуждае от позитивни послания и от фокусиране върху представянето на България като целогодишна дестинация

Проф. Модева проведе работна среща с представители на сдруженията в туристическия сектор.

Министерство на туризма и представители на българския туристически сектор участват на международното туристическо изложение IBTM - Incentives, Business Travel & Meetings от 29 ноември до 1 декември 2022 г. 

Туристическият бизнес иска : 9%ДДС за целия сектор, дългосрочна стратегия за развитиепромени в Закона за туризма, подобрени пътища, повече озеленяване, по-целенасочена политика в областта на маркетинга и рекламата, яснота с настаняването на украинските бежанци.

Политическият кабинет на Министерство на туризма беше представен по време на изслушване в постоянната Комисия по туризъм към 48-то Народното събрание.

1 112.7 хил. чужденци са посетили България през септември 2022 г., което е почти два пъти повече в сравнение със същия месец 2021 г.

През третото тримесечие на 2022 г. 1 748.8 хил. български граждани са реализирали туристически пътувания.

Милиардерът Илон Мъск (51), който стои зад Tesla, Space X и Twitter, сподели в своя профил в социалната мрежа снимка на известния фотограф Владислав Терзийски

В италианския град Алба, Пиемонт, се проведе 6-тата конференция на тема „Винен туризъм: иновации, партньорства и технологии“,

Бихте ли проверявали туристическо приложение почти всеки ден, въпреки че пътувате само няколко пъти годишно?

Ноемврийските резервации на посетители от Европа, чиито сметки за енергия се увеличиха повече от десетократно, вече са нараснали с 50%, казаха представители на туристическия сектор.

Хотелите и другите места за настаняване на туристи в Европейския съюз са разполагали с 28,13 милиона легла в 596 975 туристически обекта през 2021 г.,по данни на Евростат.

Хотел InterContinental Sofia добави поредния приз ĸъм богатата си колекция от международни награди.