България е на първо място в Европейския съюз по процент на ръста на туристите. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в Конференция за устойчиво развитие на туризма в Дунавския регион:

По прогнозите на туроператорите този сезон ако има ръст на туристите, то той ще е малък, а дори се очаква да има и спад, в сравнение с миналата година.

В структурата на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) ще бъде създаден Институт за анализи и прогнози на информационната среда в туризма.

"Туристикус британикус" е представител на един специфичен вид, който напусне ли обичайното си местообитание, радикално подобрява способността си да се налива с алкохол и да се закача с другия пол,

Този въпрос поставиха индиректно от КНСБ пред бизнеса на семинар за журналисти. От синдиката се обявиха и за равни условия на труд и възнаграждение за едно и също работно място на наши работници и такива от чужбина.

Туристите отново не могат да достигнат с колите си до красивия плаж Силистар, тъй като собственици и наематели на терени в природния парк "Странджа"

Плаж Делфин край Ахтопол предизвика вълна от спорове и конфликти тези дни. Въпреки протестите на хората без бански, решението е окончателно – плаж Делфин вече не е нудистки.

Ограничаване на нудистите по плажовете предлагат туристи по родното Черноморие. Такива са част от исканията на почиващите по родните плажове,

Хърватите въведоха драконовски мерки за туристите, кметът на остров Хвар Рикардо Новак обяви война на разпасаните туристи и на голотата по улиците, съобщава босненският информационен сайт кликс.

България и Република Коми ще подпишат споразумение за сътрудничество в туризма, което ще насърчи пътуванията и обмена на информация между двете страни. Фокус в документа ще е детският туризъм.

За фрапиращи случаи на трудова експлоатация в гръцкия туризъм наред с рекордните приходи от този сектор пише германското сп. "Шпигел" в репортаж,

Германският национален вестник Die Welt препоръчва България като място за отдих, вместо плажовете на Испания, Италия и Гърция, които това лято са препълнени с хора,

"Българите отнеха на хърватите любимите гости" - германците, пишат хърватските вестници "Слободна Далмация" и "Ютарни лист".

В магазините няма да се продава алкохол след 22 ч. След като наскоро забрани храните и напитките близо до известните фонтани, сега Рим налага забрана и за алкохола. Засега - само вечерта.

Политическото напрежение между Берлин и Анкара кара много германски туристи да останат далеч от Турция. Страната сега се опитва да привлече посетители от Близкия изток.