Туристите  Барселона за своя дестинация, вече не са толкова добре дошли в града, колкото в миналото, пише profit.bg.

Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Стела Балтова с Астрид Айлерт, ръководител продукти в TUI Франция, в рамките на международното изложение ITB в Берлин,

Туристическият поток към Венеция трябва да се регулира, като се ограничи броят на туристите. Това заяви управителят на италианската област Венето, Лука Дзайя.

Прогнозите са  на български туроператори и хотелиери въз основа на интереса към България като туристическа дестинация, заявен на най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, приключило на 12 март. 

Както съобщава порталът „Майорка Цайтунг“, правителството на Балеарските острови се кани през 2017 г. да въведе редица мерки в областта на туризма.

Хотели и ресторанти заобикалят ограниченията за наемане на чужденци от трети страни като ги представят като стажанти на практическо обучение.

Възстановяването се проявява във всичко - от увеличилите се хотелски резервации до продажбите и самолетните резервации, пише Ройтерс.

Туризмът трябва да стане приоритетна специалност в образованието, заявиха единодушно участниците в заседанието на Междуведомствения съвет за кадрите в туризма.

Това беше оценката на завършилия в Истанбул World Tourism Forum, който се провежда за трети пореден път в Истанбул.

 О Т Ч Е Т Е Н   Д О К Л А Д

ЗА

ДЕЙНОСТТА НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ 

Туристите плахо се завръщат през последните месеци в Египет за голямо облекчение на работещите в сектора, който понесе много тежки удари заради политическата нестабилност и свалянето на руски самолет в Синай.

Целият туристически бизнес на Турция ще се събере на едно от двете големи международни туристически изложения в руската столица от 14 до 16 март,

Северна Гърция всяка година привлича повече български туристи, отчитат от префектурата на област Тракия. За следващия туристически сезон се изготвят програми,

Форумът ще сепроведе в китайския мегаполис Шанхай едновременно с международното изложение ITB-Китай на 9-10 май 2017 г.

Недостроеният хотелски комплекс, който е един от гигантите (застроена площ от над 27 хил. кв.м) на имотния ваканционен бум, се продава от частен съдебен изпълнител за първоначална цена от 10.3 млн. лв.

Близо 83 милиона чуждестранни туристи са посетили Франция през 2016 година, което е по-малко в сравнение с 85-те милиона през 2015 година,

Служебният министър на туризма Стела Балтова се похвали пред Би Ти Ви, че изпращаме изключително успешен зимен сезон - през декември ръстът на туристи е бил много висок на годишна база,

Има противоречие между официалните данни на Министерството на туризма за рекорден летен сезон и данните в отчета на дружеството.

Чешките туристи започват да проявяват голям интерес към къмпингите в България. Това показало участието на България в Международното туристическо изложение Holiday World 2017,

Дестинация ”България” е търсена от руските туристи и продажбите вървят равномерно с дълбочина до средата-края на март, когато завършват сезонните чартърни програми.

Българите все по-отрано резервират пътуванията си през годината и стават все по-взискателни към предлаганата туристическа услуга, посочват туроператорите.

Британският вестник "Телеграф" посочи Созопол като една от 5-те причини, заради които си заслужава да посетите България.

Това обясниха пред Bulgaria ON AIR Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценка в туризма, и Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Развитието на туристическия сектор върви с архаичен тон, заради големия брой представители в бранша,

България се превръща в нещо повече от алтернатива на Турция, с атрактивни плажове за семеен туризъм и по-добра туристическа инфраструктура.

Новината бе цитирана от РИА Новости и други руски сайтове. „София е фантастична сделка сред европейските столици, град с много приятен център,

Първият месец на 2017 година започва със смесени настроения за хотелиерите, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Увеличеният брой нискотарифни полети засилва културния туризъм в София, каза пред БНР Калоян Вангелов, представител на платформата за пътувания Травълпорт.

Три месеца преди началото на туристическото изложение в Световния изложбен център в Шанхай ( 10 май,т.г.) цялата изложбена площ е изкупена

В момента цените за ски-ваканция и за почивка през лятото са най-атрактивни. Зимните курорти ще са с по-ниски цени от март,

Подкатегории