Студеното и влажно лято не е успяло да удари сериозно туризма в България, но все пак ръстът на посещенията от чужбина се е забавил.

Този въпрос поставиха индиректно от КНСБ пред бизнеса на семинар за журналисти. От синдиката се обявиха и за равни условия на труд и възнаграждение за едно и също работно място на наши работници и такива от чужбина.

Моделът "ол инклузив" не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите.

Туристите отново не могат да достигнат с колите си до красивия плаж Силистар, тъй като собственици и наематели на терени в природния парк "Странджа"

13% от брутния вътрешен продукт на страната се генерира от туристическата индустрия, съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Плаж Делфин край Ахтопол предизвика вълна от спорове и конфликти тези дни. Въпреки протестите на хората без бански, решението е окончателно – плаж Делфин вече не е нудистки.

До края на годината 250 безработни ще получат обучение и допълнителна квалификация в "Българо-германски център за професионално обучение" за работа в сектора на туризма.

Ограничаване на нудистите по плажовете предлагат туристи по родното Черноморие. Такива са част от исканията на почиващите по родните плажове,

Гърция и Турция са били най-посещаваните чужди държави от българите през август 2018 година с цел почивка и екскурзия. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) 

Хърватите въведоха драконовски мерки за туристите, кметът на остров Хвар Рикардо Новак обяви война на разпасаните туристи и на голотата по улиците, съобщава босненският информационен сайт кликс.

Реставриран от американския милионер и филантроп Едмънд Бек. Сградата, която от години е изоставена и се руши бе закупена от американеца преди време, като вече се работи усилено по проектирането,

България и Република Коми ще подпишат споразумение за сътрудничество в туризма, което ще насърчи пътуванията и обмена на информация между двете страни. Фокус в документа ще е детският туризъм.

България се възприема като привлекателна туристическа дестинация с добри позиции в региона от повече от половината анкетирани чужденци от ключови туристически пазари.

За фрапиращи случаи на трудова експлоатация в гръцкия туризъм наред с рекордните приходи от този сектор пише германското сп. "Шпигел" в репортаж,

Замъкът „Влюбен във вятъра“ край Равадиново получи ново международно признание от International Coalition of Tourism Partners /ICTR/. Атракционът, който всяка година се посещава от хиляди туристи,

Германският национален вестник Die Welt препоръчва България като място за отдих, вместо плажовете на Испания, Италия и Гърция, които това лято са препълнени с хора,

Голям ремонт ще започнат в началото на 2019 г. новите собственици на хотел „България“ в Бургас – „България хотел мениджмънт“. Фирмата е част от „Ем Ви Еф Холдинг“ АД,

"Българите отнеха на хърватите любимите гости" - германците, пишат хърватските вестници "Слободна Далмация" и "Ютарни лист".

Една от най-важните задачи на всеки собственик и управител на хотел е да следи тенденциите в този бизнес. Много анализатори твърдят, че времената, в които живеем, са най-динамичните за хотелската индустрия, в цялата история на този бизнес.

В магазините няма да се продава алкохол след 22 ч. След като наскоро забрани храните и напитките близо до известните фонтани, сега Рим налага забрана и за алкохола. Засега - само вечерта.

Саудитският Държавен инвестиционен фонд (Public Investment Fund - PIF) обяви планове да изгради луксозна туристическа дестинация на северозападното си крайбрежие, предаде Франс прес.

Политическото напрежение между Берлин и Анкара кара много германски туристи да останат далеч от Турция. Страната сега се опитва да привлече посетители от Близкия изток.

България е на първо място в Европейския съюз по процент на ръста на туристите. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в Конференция за устойчиво развитие на туризма в Дунавския регион:

Туристите  Барселона за своя дестинация, вече не са толкова добре дошли в града, колкото в миналото, пише profit.bg.

По прогнозите на туроператорите този сезон ако има ръст на туристите, то той ще е малък, а дори се очаква да има и спад, в сравнение с миналата година.

Туристическият поток към Венеция трябва да се регулира, като се ограничи броят на туристите. Това заяви управителят на италианската област Венето, Лука Дзайя.

В структурата на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) ще бъде създаден Институт за анализи и прогнози на информационната среда в туризма.

Както съобщава порталът „Майорка Цайтунг“, правителството на Балеарските острови се кани през 2017 г. да въведе редица мерки в областта на туризма.

"Туристикус британикус" е представител на един специфичен вид, който напусне ли обичайното си местообитание, радикално подобрява способността си да се налива с алкохол и да се закача с другия пол,

Възстановяването се проявява във всичко - от увеличилите се хотелски резервации до продажбите и самолетните резервации, пише Ройтерс.

Подкатегории